Dietetika

Studijų kryptis
Sveikatos mokslai
Kvalifikacija
Sveikatos mokslų profesinis bakalauras, dietistas
Forma ir apimtis
Nuolatinė (3 metai), nuolatinė sesijinė (3 metai)
lietuvių, anglų
Kaina mokslo metams
NL 2463€
NL/S 2463€
Programos kodas: 6531GX005

Kodėl verta studijuoti šią specialybę?

KVK dietetikos studijų programos tikslas – parengti į praktinę veiklą orientuotą dietetikos specialistą, gebantį kūrybingai ir atsakingai taikyti mitybos mokslo principus nuolat kintančioje nacionalinėje ir tarptautinėje aplinkoje. Dietetikos programos absolventai profesionaliai teiks mitybos korekcijos konsultacijas įvairių poreikių turintiems populiacijos atstovams. Remiantis mokslinių tyrimų duomenimis, daugiau nei 50 proc. pasaulio žmonių nuolat kovoja su antsvoriu arba nutukimu.

Viena iš pagrindinių nutukimo epidemijos priežasčių yra neracionali mityba, sąlygojanti daugiausia mirčių, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, vėžį, diabetą ir insultą. Viena iš kovos su nutukimu priemonių – tai tinkamas visuomenės švietimas sveikos mitybos klausimais. KVK įgyvendinamos dietetikos programos numatomi studijų rezultatai atliepia Vakarų Lietuvos regiono sveikatos stiprinimo poreikius ir PSO veiksmų planą dėl maisto ir mitybos politikos.

Studijų aplinka

  • Maisto ruošimo technologijų laboratorija
  • Mikrobiologijos laboratorija
  • Chemijos laboratorija
  • Maisto kokybės tyrimų laboratorija

Karjera

Dietistai gali dirbti visų lygių asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigose, atliekančiose įvairaus amžiaus grupių asmenų sveikatos priežiūrą, krašto apsaugos ir vidaus reikalų sistemos sveikatos priežiūros įstaigose, socialinės globos, rūpybos, ugdymo institucijose, privačiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose, valstybinėse ir privačiose visuomenės maitinimosi institucijose.

Kontaktinis asmuo

Sigutė Ežerskienė Maisto technologijų ir mitybos katedros vedėja, lektorė

Daugiau programų

Domina
studijos?

Ačiū už susidomėjimą!

Mūsų atstovai su tavimi susisieks artimiausiu metu

Studijų programos tikslas

Parengti kvalifikuotą, socialiai, ekonomiškai atsakingą, į praktinę veiklą orientuotą dietetikos specialistą, gebantį kūrybingai ir atsakingai taikyti mitybos mokslo principus nuolat kintančioje nacionalinėje ir tarptautinėje aplinkoje.

Dėstomi dalykai

Studijų dalykai (126 kreditai): Filosofija/Bendravimo psichologija, Akademinis ir kompiuterinis raštingumas, Dietisto darbo etika ir aplinka,  Įvadas į maisto mokslą, Maisto mikrobiologija ir parazitologija, Profesinė užsienio kalba (anglų) Maisto pasisavinimo organizme anatomija ir fiziologija, Maisto ruošimo technologija, Infekcinės ir neinfekcinės ligos, Maisto sauga ir kokybė Maisto chemija, Visuomenės sveikata, Profesinė komunikacija, Kliento maitinimo organizavimas, Bendroji biochemija ir imunologija, Sveiko ir sergančio vaiko maitinimas, Dietetikos tyrimų metodai, Dietetika ir valgiaraščio rengimas, Pirmoji medicinos pagalba, Sveika gyvensena, Nutrigenetika  Kliento maitinimosi priežiūra, Tvari maisto gamyba ir darni aplinka, Gydomoji mityba, Pagyvenusių ir senų žmonių maitinimas, Verslo organizavimas ir lyderystė, Farmakologija dietetikoje, Sportuojančio žmogaus mityba.

Laisvai pasirenkamieji dalykai (9 kreditai).

Praktikos (33 kreditai): Pažintinė praktika, Aprūpinimo maistu praktika, Valgiaraščio sudarymo praktika, Baigiamoji praktika.

Baigiamasis darbas (12 kreditų).

Numatomi studijų rezultatai

Programos absolventas:

Konkursinis balas

40%

Biologija

20%

Chemija arba matematika, arba informacinės technologijos

20%

Bet kurio mokomojo dalyko, nesutampančio su pirmuoju ir antruoju, svertinis koeficientas

20%

Lietuvių kalba ir literatūra