
Kodėl verta studijuoti šią specialybę?
KVK Maisto technologijų studijų programa – vienintelė vakarų Lietuvoje, rengianti maisto srities specialistus su aukštuoju išsilavinimu, iš kitų Maisto technologijų krypties studijų programų išsiskirianti orientacija į Vakarų Lietuvos regiono žuvų produktų gamintojų poreikius, įsisavinant naujas ir šiuolaikiškas žuvų produktų gamybos technologijas.
Šią studijų programą turėtų rinktis tie, kuriems patinka eksperimentuoti virtuvėje, kuriems svarbi maisto kokybė, nes pagrindinis maisto technologo darbo tikslas – kurti skanius, sveikus, maistingus ir patrauklius maisto produktus bei organizuoti jų gamybą. Tam neužtenka mokėti gaminti, reikia ir maisto chemijos, mikrobiologijos, mitybos, inžinerijos, verslo vadybos ir ekonomikos žinių bei praktinių gebėjimų.
Maisto pramonė – viena svarbiausių ir didžiausių Lietuvos ūkio šakų, maisto gamybos ir eksporto apimtys nuolat auga, didėja ir reikalavimai produktų kokybei ir saugai, todėl programos absolventams geros galimybės įsidarbinti arba kurti savo verslą.

Studijų aplinka
- Maisto ruošimo technologijų laboratorija
- Mikrobiologijos laboratorija
- Chemijos laboratorija
- Maisto kokybės tyrimų laboratorija
Karjera
Kontaktinis asmuo
