Burnos rūgštingumo testo tikslas yra parodyti, kaip keičiasi burnos rūgštingumas prieš valgant ir po valgio. Burnos pH gali dantis veikti teigiamai arba neigiamai.
Ekperimento metu naudojamos medžiagos – maisto produktai, tokie kaip saldainiai, bandelės, traškučiai, obuolys, guma, sausainiai, žemės riešutai. PH jautrumo popieriaus-lakmusas, kurio pH 5,0-7,5. Mokiniai prieš tyrimo pradžią įvertina burnos pH. Eksperimentas atliekamas 1 val. ir kas 5 min. vertinamas burnos pH. Eksperimento eigoje po 30 min. suvalgomas vienas iš minėtų maisto produktų. Vykdant eksperimentą pasakojama, kaip apnašose esantis cukrus naudojamas rūgščių gamybai, dėl ko ir genda dantys.
Nustatoma, iš kurių maisto produktų gaunamas didžiausias ir mažiausias rūgšties kiekis.
Priimamos grupelės iki 15 asmenų. Būtina registracija! Registruokitės el. paštu bpmk@kvk.lt