
Kodėl verta studijuoti šią specialybę?
Maisto technologijos yra maisto mokslo šaka, apimanti daugybę inovatyvių, technologinių, inžinerinių ir ekonominių sprendimų kuriant ir gaminant maisto produktus. Maisto technologai ne tik geba kurti ir gaminti sveikus, saugius, maistingus maisto produktus, bet ir privalo turėti žinių, kaip apdoroti, konservuoti, fermentuoti, pakuoti, laikyti maistą, kad pagaminti produktai kuo ilgiau išlaikytų visas maistines savybes.
Maisto technologijų studijų programoje nuolat diegiamos mitybos inovacijos ir naujausios technologijos, kurios padeda gerinti maisto produktų sudėtį ir jų prieinamumą. Studentai, dirbdami moderniose laboratorijose, turi galimybę kurti naujus, rinkoje dar nematytus maisto produktus, analizuoti jų sudėtį ir eksperimentuoti su skonio, tekstūros bei kvapo savybėmis.
Programos išskirtinumas
KVK Maisto technologijų studijų programa – vienintelė Vakarų Lietuvoje, rengianti maisto srities specialistus su aukštuoju išsilavinimu. Maisto technologijų studijų programoje didžiulis dėmesys skiriamas inovacijoms, naujausioms technologijoms, tvarumo aspektams, skatinant studentus mąstyti apie maisto gamybos poveikį aplinkai, socialinės atsakomybės klausimus ir etiškus verslo standartus.
Absolventų karjeros rodikliai
Remiantis 2024 metų absolventų karjeros rodikliais, praėjus 6 mėnesiams po studijų baigimo, 100 proc. Maisto technologijų programos absolventų dirba, o dirbančiųjų pagal darbo sutartį vidutinės mėnesinės bruto pajamos siekia 1965,15 Eur.
KVK kviečia rinktis paklausias aukštojo mokslo studijas su daug praktikos

Studijų aplinka
- Maisto ruošimo technologijų laboratorija
- Juslinės analizės laboratorija
- Mikrobiologijos laboratorija
- Chemijos laboratorija
- Maisto kokybės tyrimų laboratorija
Karjera
Kontaktinis asmuo
